tiistai 15. syyskuuta 2009

Nasta toko 1. kerta

Tänään Nasta pääsi koirapiireihin treenamaan, hetkinen on kyllä kulunut jo kun viimeksi ohjatuissa olimme. Tarkalleen ottaen olimme siis Hurttaharrastajien tokossa edistyneempien ryhmässä, jossa siis treenaillaan viitenä kertana tokon alokasluokan liikkeitä. Ryhmässämme Nastan lisäksi on neljä koiraa ja kouluttajana toimii Paula Colin-Olkkonen.
Tänään aloitimme paikallamakuu harjoituksilla, joita teimme yhteensä kolme. Ekalla kerralla Nasta pysyi oikein hienosti ja etäisyyteni tyttöön oli noin viisi metriä. Harjoitus kesti ehkä reilu minuutin. Toisella kerralla kuitenkin vieressä ollut koira lähti, mutta N ei ihan vielä keksinyt lähteä, mutta hetken päästä kuitenkin herpaantui ja nousi lähti tulemaan kohti.  Palutin neidin takaisin ja jätin uudestaan. Menin nyt lähemmäksi koiraa ja kävin komesti palkkaamassa tasaiseen tahtiin ja sitten leikittiin. Teimme tunnin aikana myös luoksepäästävyyden, joka sujui Nastalta mielestäni erinomaisesti. Tyttö pysyi koko ajan peppu maassa ja haistoi kouluttajan kättä ja otti taas kontaktin. Hienoa!
Tein myös Nastan kanssa seuraamisia ja liikkestä maahanmenon, kun kouluttaja kävi auttamassa toisessa ryhmässsä...
Tunti ei mielestäni antanut kovin paljoa, sillä emme tehneet juuri mitään. Onhan tietysti kuitenkin kaikki treenaaminen Nastan kanssa hyväksi vaan, mutta enemmän asioita kyllä olisi voinut tehdä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti