torstai 13. elokuuta 2009

Toko1 - 1.kerta

Eilen Norilla alkoi koulu, Malminkartanon sirkuskentällä, jossa siis oli HSKP:n toko1 kurssin ensimmäinen kerta. Koirat omistajineen jaettiin kahteen ryhmään, meidän ryhmässä taisi Norin lisäksi olla kahdeksan koirakkoa.

Aloitimme luoksepäästävyydellä, koirat olivat rivissä ja kouluttaja kävi tervehtimässä jokaista. Nori oli peruasennossa ja annoin sille namia koko ajan, sillä on ollut hieman tapana väistää ihmisen tullessa. Nyt pysyi kuitenkin hienosti. Tämän jälkeen taisimme tehdä liikkeelle lähtöä, jossa koira säilyttää kontaktin, tai ainakin me koirani kanssa sellaista tehtiin :'D Norin kanssa sujui ihan hyvin sillä olemme seuraamista kontaktissa harjoitelleet. Tunnin aikana teimme myös perusasento harjoittelua, sekä kontaktin ottoa, tässä tein niin, että sanoin Norille katso ja heti katsomisesta naks ja nami. Ihan kivasti otti kontaktia, jonkin verran vilkuili muita kyllä. Vikana teimme luoksetulon, niin että kouluttaja piti koiran hihnasta kiinni ja omistaja lähti juoksemaan ja kutsui koiran. Tätä olemme Norin kanssa melko paljon harjoitelleet, sillä omistajalla jäi ihan kammo pentukurssin kerroista jolloin Nori kahdesti teki hienot kunniakierrokset...
Nyt sitten kun jouduimme odottelemaan muutaman muun koirakon ennen meitä tehdessä, oli Nori jo ihan malttamaton, neiti oli kokoajan lähdössä säntäämään ja haukkui kuin mikäkin. Meidän vuoron tullessa sujui kaikki niinkuin olin toivonut, näytin Norille lelua ja lähdin juoksemaan. Heti kun kutsuin lähti se salamana luokseni ja tuli leluun kiinni. Jonkun aikaa siinä lelua retuuttelimme ja annoin sen sitten voittaa lelun ja aivan innoissaanhan tyttö lelun kanssa hyppeli.
Tunti oli oikein kiva ja kouluttajakin mukava, ensi keskiviikkona sitten uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti